• Marly

2017 in een vogelvluchtHet jaar zit er al weer op. Het was voor mij een jaar met heel veel mooie momenten. Twee tatoeages rijker. Een operatie gehad waar ik de rest van m’n leven profijt van ga hebben. Genoten op festivals van vele artiesten. Mensen verloren, maar ook een nieuw mensje in aantocht. Wij zien elkaar volgend jaar gewoon weer, maar geniet bij deze even mee met mijn terugblik op 2017.


Tatoeages

"An arrow can only be shot by pulling it backward. When life is dragging you back with difficulties, it means it's going to launch you into something great" Deze zin heeft jaren in mijn hoofd gezeten. Het is de betekenis van een pijl, wat ik heel graag op mijn lijf wilde hebben. Uiteindelijk heb ik in juni dit jaar de stoute schoenen aan getrokken en is de afspraak gemaakt voor mijn eerste tattoo. De dag nadat ik gezegend was met een kunstwerkje op mijn lichaam ben ik al gaan kijken voor een nieuwe. Het is verslavend, zeggen ze. Uiteindelijk is in november tattoo nummer twee erbij gekregen: een lotusbloem. Wauw zeg, 2017 heeft mij veranderd in een tattoo-chick. Cool! Maar ik ben nog steeds heel lief hoor ... ;)


Op de operatietafel

Naast dat ik mijn lichaam heb versiert met wat plaatjes, heb ik mezelf ook op een andere manier versierd. Weten wat ik precies gedaan heb? Kijk dan even hier. Tja, het is niet niks zo'n operatie. Ik zal er de rest van mijn leven profijt van gaan hebben. En ook weer een ervaring rijker! Ik had nog nooit in het ziekenhuis gelegen, geslapen of iets dergelijks. Jeetje, wat was ik zenuwachtig op dat moment. Maar alles voor een goed doel. Echt een heel goed doel. En wat een verschil!


Genieten met hoofdletter G Dat deed ik bij Groots met een zachte G dit jaar. We hebben er maar een traditie van gemaakt. Ieder jaar ga ik met mama keihard genieten, zoals we dat hier in Brabant zeggen. Naast luidkeels meezingen met Guus Meeuwis, heb ik ook de liedjes van Bløf uit mijn hoofd geleerd. Ik ben samen met papa en mama naar een concert van hen geweest. Iets wat je niet zo snel zou kiezen, maar het was zo onwijs leuk! Natuurlijk heb ik ook van het festivalseizoen genoten in 2017. Al valt het aantal festivals reuze mee: Rebirth Festival, 7th Sunday en Wish Outdoor. En niet te vergeten: De Zwarte Cross!! Heuuuj! Ik heb de echte boer in mezelf ontdekt en vind dit echt het beste festival van Nederland. Lang leve BZB, Nozem Oil en de Achterhoek.


Uitzwaaien en verwelkomen Helaas begon mijn 2017 iets minder fijn. Mijn lieve, en vooral kleine, opa hebben we los moeten laten. De herinneringen aan hem komen nog iedere dag voorbij. Maar ach, zo is het leven nou eenmaal. Er gaan mensen bij ons weg, en er komen nieuwe mensen voor terug. Want dit jaar heb ik ook het nieuws gekregen dat er een nieuw, klein meisje bij gaat komen in de familie. Hoe leuk!


Fontys Communicatietopper

Ik heb me ook verdiept in de wereld van Event Management. Een evenement georganiseerd voor studiepunten, met als doel jongeren motiveren voor de technische sector. En ik heb binnen mijn opleiding communicatie een deel gevonden wat me oprecht interesseert: social media marketing. Degene die deze opleiding studeren weten dat het redelijk lastig is om iets te vinden waar jij echt goed in bent. Maar goed, na vier jaar mag het ook wel dat ik iets gevonden heb. Na vier jaar ja, want ik ben in 2017 ook begonnen aan mijn afstudeerjaar. Hopelijk kan ik jullie in 2018 met trots mededelen dat ik mijn diploma heb gehaald!


Sporten, Instagram & blog

En de passie voor social media zoals ik die hierboven omschrijf, heb ik meteen weten toe te passen op mijn eigen verhaal. Ik ben in 2017 begonnen met werken aan mijn eigen lichaam. Zoals vele Nederlanders had ik als goede voornemen besloten om gezond te gaan eten en fanatiek te gaan sporten. Ik moest en zou afvallen. Het doel was om 10 kilo te verliezen. Nu het jaar bijna om is, kan ik met trots vertellen dat mijn doel is bereikt.


Ik ben gaan sporten, gezond eten en dat alles ben ik gaan delen met de hele wereld. Inmiddels zijn er bijna 3000 mensen die het schijnbaar interessant vinden wat ik doe. Die mijn foto's met plezier liken en me regelmatig vragen hoe het met me gaat. Oprecht interesse tonen in wat ik aan het doen ben, het verhaal dat ik met ze deel. Mensen vragen mij om advies, terwijl ik begin dit jaar juist degene was die advies nodig had. Ik heb zelfs nieuwe vrienden gekregen via Instagram. Het zijn digitale vrienden, maar wel echte vrienden.


Naast Instagram heb ik ook een blog gestart. Goed, dat weet je. Je leest immers dit verhaal op die blog, de URL waar mijn eigen naam in zit. Hoe vet is dat! Een website die bijna 2000 bezoekers per maand trekt. Ik vind dat echt enorm veel voor een beginneling zoals mij, die eigenlijk alleen maar leuke verhaaltjes schrijft over persoonlijke ervaringen.


Bedankt Zonder jou, degene die het tot deze zin heeft gelezen, had mijn 2017 er heel anders uit gezien. Bedankt daarvoor. Dat je er was, en dat je er hopelijk in 2018 nog steeds bent. We gaan mooie momenten meemaken. We inderdaad. Ik maak ze mee, deel ze met jou op Instagram of hier, en zo kunnen we samen genieten.

Is mijn hele jaar verder positief verlopen? Nee, zeer zeker niet. En hoe langer ik erover nadenk, hoe langer het lijstje met minder leuke momenten van 2017 zal worden. Maar ik kies ervoor om dat lijstje niet op de voorgrond te hebben. Het hele jaar heb ik een positieve instelling gehad, en juist daardoor komen die mooie en leuke momenten het eerst bij me op.


Doelen voor 2018 Ik heb geen idee hoe mijn 2018 er uit gaat zien. Ik hoop dat ik mijn diploma ga halen, een baan ga vinden, nog minstens 5 kilo ga afvallen én dat ik heel gelukkig ga zijn. Ik heb lieve vrienden en familie om me heen, en dat is wat geluk voor mij is. Ik blijf in 2018 ook positief, ambitieus en zelfverzekerd. Want dat is wat ik eind 2017 heb geleerd. En ik hoop dat ik in het nieuwe jaar nog meer mensen mag motiveren en inspireren met mijn verhaal en ervaringen.

Op naar meer bereik, meer samenwerkingen en meer #doejeding!

🌟 Op naar een nog mooier 2018! 🌟

64 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven