• Marly

Detox zonder detox


Detox Oh My Guts
De gerechten en sapjes van dag 2.

Ja dit is even ingewikkeld hé: een detox zonder detox. Afgelopen drie dagen at ik alleen maar gerechten uit de detoxbox van Oh My Guts (OMG). Bij detox denk ik meteen aan sapjes, vooral vieze sapjes. Maar deze detox bestaat dus uit gewoon vast voedsel (en een paar sapjes), maar wel vegan!


Waarom detoxen?

Toen ik zei dat ik dit ging doen, was de eerste reactie: “lekker schijteee!”. Ja dat dus… Een detox reset als het ware je darmen. Alle afvalstoffen worden afgevoerd, je ‘wast’ als het ware je lichaam vanbinnen. Een detox is daarom ook niet echt gericht op afvallen. Waarom dan toch detoxen? Ik zie het als de start van weer een gezonde paar weken. Ik zeg expres paar weken, want ik weet dat niet altijd zo’n levensstijl kan (en vooral wil) onderhouden. Ik heb nu drie dagen de ‘kuur’ gevolgd en hierna ga ik zelf aan de slag met gezond eten.


Dag 1 – Let’s get started

Sapjes: Gember shot en een sapje ‘Dragons breath juice’

Ontbijt: Overnight oats met pindakaas en chia-jam

Lunch: Japanse broccoli salade met tahini dressing

Diner: Gele curry met courgette noedels

Snack en toetje: Handje nootjes en healthy chocomilk


Did I survive?

Yes, I did! Deze dag was voor mij sowieso vooral nieuwsgierigheid. Zal alles wel lekker zijn? Heb ik tussendoor honger? Wat moet ik dan doen? Ik kan over de eerste dag maar één minpunt noemen: de gembershot. Gad-ver-damme! Dat spul is heeeeftig joh! Maar aangelengt met een glas water was het prima te doen. *kuch*.


Dag 2 – Not so easy peasy

Sapjes: Flu shot en een sapje met onder andere ananas, sinaasappel en wortel

Ontbijt: Chia pudding met ananas en mango

Lunch: Gevulde salade met bloemkool, dadels en citrus dressing

Diner: Gevulde zoete aardappel met chili sin carne

Snack en toetje: Falafel met humus en een healthy bar van SUE


Did I survive?

Mwa. Ik merkte nu dat ik bepaalde eetgewoonten gewend ben. Thuiskomen na je werk en snakken naar een glas cola bijvoorbeeld. Dat ‘mistte’ ik wel een soort van. Verder was het eten weer superlekker en ook echt meer dan genoeg. Wat ik ook deze dag deed was de snack van 10.00 uur verplaatsen naar een uur of 15.00. Dat maakte dat ik na het werk minder zin in eten kreeg en dus makkelijker de avond door kwam. Het beste van dag twee? Het toetje! Een Healthy Snickert Bar van SUE Rotterdam. Oh. My. God (guts). Dit is echt waar zo godverdommese lekker! Het maakte echt mijn hele dag van ‘wennen’ goed.


Dag 3 – What’s next?

Sapjes: Energy shot en een sapje met onder andere appel, komkommer en spinazie

Ontbijt: Pap van zwarte rijst en koksmelk met vers fruit

Lunch: Aziatische salade met pinda dressing

Diner: Tikka masala met zwarte rijst en doperwten salade

Snack en toetje: Groenten en healthy vanille shake


Did I survive?

Jazekers! Ik heb deze dag vooral in mijn hoofd gehad: “Kom op, de laatste dag!”. En ik heb toch ook wel nagedacht hoe het hierna zou moeten. Want die detox deed ik niet voor niets, dus er moet daarna ook echt gezond gegeten gaan worden. Diezelfde avond werden er dus boodschappen gehaald zodat ik de komende dagen ‘in hetzelfde ritme’ verder kan. Veel groenten, een soort van vaste eetmomenten en vooral bewust gaan eten. Wish me luck!


Allemaal aan de detox!

Nee, grapje natuurlijk. Ik vind de benaming detox niet helemaal gepast. Voor mij was dit gewoon meer een ‘Back to basic’-ervaring. Echt gezond eten, pure ingrediënten en van top tot teen verzorgd. Vooral dat laatste beviel me heel erg goed. Ik merk namelijk dat ik normaal gesproken weinig zin heb om uren in de keuken te staan voor een lunch. Uiteindelijk ben ik 1,7 kilo kwijtgeraakt. Mooi meegenomen! Maar op zich is het ook wel logisch dat je gewicht minder wordt (voornamelijk vocht). Zijn deze dagen het geld waard? Dat vind ik moeilijk. Het eten was echt lekker, het was superfijn dat alles klaar stond, maar het is wel veel geld. Ik ben wel een ervaring rijker en heb zeker inspiratie gekregen voor nieuwe lunch- en dinergerechten!


PS. Ik ga dus vanavond al cocktails drinken en morgen sushi lunchen. Lekker bezig Marly! Al vind ik dat het moet kunnen. Ik ben nog steeds iemand die wil genieten van het leven ;)

389 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven