• Marly

Ga door!

Bijgewerkt op: 6 mrt 2018Voordat ik deze blog begin, wil ik je eerst even wat ander leesvoer geven.

Ga door Ook al zit het even tegen Ga door Ook al stroomt het van de regen Ga door Met tranen in je ogen En zweetdruppels op je hoofd Ga door Als er geen mens meer in gelooft Ga door Als alle kansen zijn verspeeld Ga door Als zelfs de tijd geen wonden heelt Ga door Er is niets dat jou weerhoudt Ga door Omdat je op jezelf vertrouwt.

Dit is echt voer voor je ziel, voor mij althans. Het raakt me, al weet ik niet heel goed waarom. Misschien omdat ik me kan herkennen in dingen, misschien omdat ik de positiviteit van het bericht heel mooi vind.


Als je mijn blog en Instagram volgt zal het je misschien opvallen dat er steeds minder gepost wordt over voeding en training. Ik heb totaal geen inspiratie voor recepten, en 'goed gejat' hou ik niet zo van. Dus de keukenprinses in mij moet nog even wachten totdat ik een goed recept kan vinden. Tips zijn zeer welkom en natuurlijk een vermelding bij het recept van de reddende engel waard!


Dan het trainen. Tja, wat zal ik daar eens over zeggen. Over het trainen voel ik me een beetje zoals bovenstaand tekstje. Het gaat even behoorlijk @#@*$&#. Ja, dat ja. Waar er normaal misschien twee beren op de weg zouden staan, heb ik het gevoel alsof er nu tien staan. En wanneer ik dan een beer met mijn mega spierballen heb verslagen, sluit deze gewoon weer achter aan in de rij. Kent iemand dat filmpje trouwens waar je inderdaad van die beren hebt in een supermarkt die in de rij aansluiten en dan naar rechts gaan en dan... Oke, laat maar.


Terugkomend op het trainen. Ik heb de afgelopen drie weken de sportschool niet van binnen gezien. Iedere maandag, woensdag en vrijdag word ik wakker met een super lief berichtje van Mr. Gymbokx himself: 'succes met de activiteiten van vandaag'. Yes, thanks, kan ik prima gebruiken met mijn activiteiten in bed (lees: slapen tot 13:00 en wat aankloten op alle sociale media). Van die drie weken ben ik maar liefst een week ziek geweest, wat een geldige reden is om niet te sporten. Maar waar was ik die andere weken? Voor zo ver ik me kan herinneren was ik gewoon in Nederland en heb ik geen exotisch rare dingen gedaan. Waarom was ik dan niet gaan sporten? Geen idee. Ik heb echt werkelijk geen idee. En in de tijd dat ik dit typ zou ik ook best kunnen sporten. Maar ik doe het niet. Waarom? Geen idee. Ik heb echt werkelijk geen idee.


De motivatie is niet weg, want ik wil nog steeds heel graag mijn doelen bereiken. Mijn thuis workouts gaan redelijk lekker en het letten op mijn voeding gaat beter dan ooit. Ik ben zelfs weer een kilo afgevallen (applaus)! Ik ben nu in totaal acht kilo kwijt, mijn transformatie foto's vind ik persoonlijk echt fantastisch en dan toch kan ik het niet opbrengen om naar de sportschool te gaan om me nog verder uit te sloven.


Soms snap ik mezelf gewoon niet. Waarschijnlijk denken alle mannen die dit lezen nu 'ja joh, vrouw stel je niet aan en gaan met die banaan'. Hopelijk zijn er vrouwen die me wel begrijpen als ik het heb over jezelf niet snappen. Maar daarom nog een keer dat tekstje bovenaan. Het raakt me, het doet iets met me. En waarom? Omdat ik mezelf niet snap...

Maar GA DOOR! Ga door met alles waar je mee bezig bent. Blijf jezelf, gooi niet die roze handdoek in de ring. Maar koop een ring! Maak jezelf blij, doe leuke dingen, geniet. Maar ga door! Ga de strijd met jezelf aan, schreeuw zo hard als je kan tijdens een workout. Stel nieuwe, kleine doelen en beloon jezelf wanneer je die haalt. Hou van jezelf, omarm jezelf en wees trots op jezelf. Je kan dit, je wil dit zo graag, en het gaat je lukken ook. Meid, ga alsjeblieft door!


Dit was een peptalk, vooral voor mezelf, maar ik hoop jou er ook iets van mee te kunnen geven.


Liefs en een hele dikke knuffel,

Marly

28 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven