• Marly

Gastblog - Geluk vs Relatie

Bijgewerkt op: 6 nov 2018Op Instagram vroeg ik of er mensen waren die hun verhaal wilden delen. Tot mijn verbazing reageerde er een vriendin van mij, met een onderwerp waarnaar ik op dat moment vooral heel nieuwsgierig was. Ik kreeg het stuk binnen en voor mij was dit hele verhaal zo herkenbaar. Het gevoel van schaamte bij je vriend, ik denk dat heel erg veel vrouwen dit hebben. Wat eigenlijk best gek is, want je vriend is juist de persoon waarbij je echt jezelf zou moeten en kunnen zijn. Gelukkig heeft zij (en ik ook!) zich daaroverheen kunnen zetten, het letterlijk overwonnen. En bij de vraag of ze graag anoniem wilde blijven zei ze volmondig: 'Nee, ik ken inmiddels geen schaamte meer'. Hoe trots kun je dan zijn als vriendin zijnde! Dus bij deze het verhaal van Romy, over een relatie, zelfbeeld en geluk.


Wat het hebben van een relatie kan doen met je zelfbeeld

Wanneer je partner zijn/haar geluk ergens anders zoekt, zoek je de schuld altijd eerst bij jezelf. Had ik iets anders kunnen doen? Heb ik iets verkeerds gezegd? Vindt hij/zij me niet meer aantrekkelijk? Vooral dat laatste spookte veel door m’n hoofd, nadat ik mijn toenmalige vriend van bijna 3 jaar voor de zoveelste keer betrapte op bedrog. Ik heb nooit maatje 36 gehad, maar of ik daar mee zat? Niet echt. Tot toen. Ik zag dat als dé reden waarom iemand me niet trouw kon blijven. Ik had namelijk alles gedaan voor hem, wat ik kon. Zowel financieel, als geestelijk. Dus dat moest het wel zijn. Vanaf dat moment groeide mijn negatieve zelfbeeld. Ook al liet ik het niet merken, ik zat niet lekker in mijn vel. Ik huilde mezelf in slaap bij de gedachte dat niemand me aantrekkelijk zou vinden, ging in winkels op zoek naar extra grote kleren om mijn rollen te verbergen en zat het liefst de hele dag op de bank.


Totdat hij er ineens was. M’n huidige vriend. We zaten al een jaar bij elkaar in de klas, maar zo hadden we elkaar nog nooit gezien. Het duurde een goede 6 maanden voordat we echt zeiden; Ja, laten we er gewoon voor gaan. Maar al vrij snel kwam dat onzekere weer. Lichten uit in bed, niet samen douchen. Alles om ervoor te zorgen dat hij mijn buik niet zou zien. Want dat was toch wel hetgeen waar ik het meest onzeker over was. Deze onzekerheid heeft het ons in het begin van onze relatie erg lastig gemaakt.


Maar wanneer je het weet, dan weet je het. Wanneer iemand je zo’n goed gevoel geeft over jezelf, wanneer iemand iedere dag tegen je verteld hoe mooi je bent, wanneer iemand trots over je verteld tegen zijn vrienden, wanneer er geen dag voorbij gaat zonder “ik hou van je”. Langzaam, beetje bij beetje, verdwijnt dan die onzekerheid. Tot het moment van nu. 4 jaar later, sta ik al dansend, met striae op m’n heupen en kuiltjes in mijn billen, onder de douche terwijl mijn vriend me liefkozend aankijkt. Gelukkig zijn vindt je niet in een vaste vorm. Geluk kent geen maat, gewicht, of lengte. Geluk vindt je bij, en met elkaar. Laat jezelf, of een ander, je daarom nooit wijsmaken dat je er niet toe doet, of dat je niet mooi bent.

165 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven