• Marly

Hoe fucked up ben jij? Doe nu de test!1001 zelfhulpboeken. In mijn ogen allemaal met hetzelfde doel: jou van die onzin aansmeren, je redenen geven waarom je aan jezelf zou moeten twijfelen en uiteindelijk je ergens in het boek inspiratie geven zodat je deel 2 van het zogenaamde zelfhulpboek gaat kopen. Waarom trappen we toch steeds in deze praatjes?


Begrijp me echt niet verkeerd, tuurlijk zijn er zelfhulpboeken die je echt een goed verhaal vertellen. Maar ik heb het idee dat het tegenwoordig een beetje een trend is om dit soort boeken te lezen. Nee wacht even, het lezen van die boeken is geen trend. Een foto maken van jezelf op de bank met zo’n boek in je hand, dát is de trend.


En nu moet ik eerst even iets opbiechten. Mijn boekenplank ligt ook vol met boeken waarin de zin ‘maak je niet druk om de mening van anderen’ veelvuldig voorkomt. Ook ik ben in de verkooppraatjes getrapt. Anderen waren zo positief, nou dan moet het toch wel een goed boek zijn. Niet beseffende dat ik veel te nuchter ben voor dat soort dingen.


Misschien is dat het wel. Ik ben te nuchter. Ik denk al snel: als je een probleem hebt, dan moet je er iets aan doen. Punt. Niet zeuren, niet zeiken, niet afwachten, maar doen. En dan gaat zo’n boek je niet helpen. Die uren die ik zou spenderen aan dat boek, zou ik beter kunnen investeren in momenten die me beter laten voelen. Die oefening waarbij ik de drie positieve momenten van de dag moet opschrijven gaat mij niet verder helpen. Althans, zo denk ik dan.


Wat wel helpt? Bier en frikandellen! Nee, niet zo letterlijk natuurlijk. Ik heb ook wel eens van die @*$^@(&*#&-dagen. Dan sta ik op en weet ik: dit gaat een vervelende dag worden. Niet per se voor mezelf maar voor de mensen om me heen, want die hebben met name last van een duiveltje met een extreem kort lontje. Op zo’n dag doe ik dan vooral wat ik leuk vind. Ikke, ikke, ikke. Ik weet van mezelf dat ik me op zo’n dag fucked up voel, dat ik twijfel aan werkelijk alles. Netflix is the answer. Verdwijnen in een andere wereld. (Niks gesponsord trouwens, gewoon uberfan.) Maar dit is dus genieten. Het liefst nog met te veel suiker en vetten om me heen. Tijd voor alle guilty pleasures, niets ‘doen alsof’. Jankfilm, ontplofte zak chips en hardop cola boeren laten. Dag baaldag!


Nou zijn al mijn verhalen hier puur gebaseerd op mening. Wat ik hier schrijf is wat ik vind, en ik kan me zo voorstellen dat jij het daar echt totaal niet mee eens bent. Vooruit dan, jij mag dat! Ik ben zo’n persoon die graag in discussie gaat. Al noemt m’n vriend dat vooral een stukje ‘jij wil je eigen mening doordrijven’. Zo moet je dit bericht dus niet zien. Mensen aan het denken zetten, er samen over praten en zo onze kennis verbreden. Dat klinkt veel interessanter.


Maar hey, wie ben ik. Denk dat ik zelf eens een boek ga uitbrengen: Nuchter is niet saai.


Liefs,

Marly

198 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven