• Marly

Vaarwel lieve coach!
Zo. Weg ermee.


Grapje natuurlijk, maar ik heb wel serieus mijn personal coaching abonnement opgezegd.


Waarom? Dat vertel ik je zo! Ik zal eerst uitleggen wat mijn personal coaching inhield.

Zoals sommigen misschien wel weten sport ik bij Gymbokx in Helmond. Bij deze sportschool sluit je een abonnement af waarbij je onbeperkt gebruik kan maken van de gym. Naast dit abonnement is het ook mogelijk om aanvullingen te kopen zoals groepslessen of voedingsbegeleiding. Personal coaching is ook zo’n optie. Dit houdt in dat je begint met een fittest. Hierbij wordt gekeken naar jouw niveau en wordt er gekeken naar gewicht, vetpercentage et cetera. Na deze test krijg je een schema (samengesteld door Gymbokx) welke je 9 weken gaat volgen. En wanneer de weken voorbij zijn krijg je opnieuw een test en weer een nieuw schema. Opzich ideaal dus voor wanneer je wilt afvallen, je hebt zo namelijk om de 9 weken een meetmoment.

Ik wil beginnen met zeggen dat ik echt niets negatiefs kan bedenken over Personal Coaching. Ik zou het iedereen ook echt aanraden! Maar waarom ben ik er dan toch mee gestopt?


Ik merkte dat ik opkeek tegen de tests. Ik heb er minstens 5 gehad en ben echt niets opgeschoten. Mijn gewicht is zeker afgenomen, maar alle cijfertjes zijn zo minimaal veranderd en eigenlijk niet noemenswaardig. En dat terwijl ik in de spiegel toch echt een ander figuur zie, en zelfs van anderen ook vaak te horen krijg dat ik zo goed ben afgevallen.


Omdat dit zo tegenstrijdig is wil ik me vasthouden aan wat mij het beste gevoel geeft. Die cijfertjes op de weegschaal maken mij (en waarschijnlijk ook ieder ander persoon) niet super blij. Iedere keer wanneer ik op de weegschaal ga sta voel ik me dik, lelijk en mega onzeker. Terwijl ik misschien net vijf minuten van tevoren nog in mijn stringetje voor de spiegel stond te shinen, omdat ik zo trots was op wat ik al bereikt had. Een stap op de weegschaal en weg is dat trotse gevoel…


Daarom ga ik dus lekker door met sporten, maar doe ik het op mijn manier! Ik heb zelf schema’s gemaakt met oefeningen die ik ook leuk vind om te doen. Ik ga zo met plezier naar de gym om deze oefeningen te doen, en hoef niet op te kijken naar het moment wanneer ik me weer moet wegen. En vooral dat moeten. Alles mag nu, het mag nu op mijn manier.


Werk jij wel met een coach of doe je ook alles zelf?


Liefs,

Marly

347 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven